Örebro universitet öppnar dörrarna för Bergsskolans studenter

Foto: Bergsskolan

Från och med hösten 2024 kommer studenter på yrkeshögskolan Bergsskolan att kunna gå vidare och fortsätta studera kurser på avancerad nivå vid Örebro universitet.  

Detta innebär att studenter som, efter att de läst tredje året på ingenjörsprogrammet Bergsskoleingenjör Berg- och anläggningsteknik, vid avklarade studier och examen kan fortsätta på Örebro universitet och studera korta kurser på avancerad nivå inom AI och cybersäkerhet. Det enda som krävs är att studenterna kompletterar utbildningen med två externa programmeringskurser.

Bergsskolan i Filipstad ser mycket positivt på beslutet. Det är ”ett starkt kvitto på att våra utbildningar håller hög kvalitet och är attraktiva både för näringslivet och akademin”, skriver de.

– Det är också mycket glädjande att vi fortsätter arbetet att möjliggöra vidare studier från yrkeshögskola till universitet. Tidigare har Bergsskolan gjort klart med ett masterspår till KTH för ingenjörerna på metallutbildningen och ett masterspår till LTU för ingenjörerna på bergutbildningen, säger Jan Håkanson, rektor på Bergsskolan.