Industriell allians mellan Peru och Finland ger ny teknik för latinamerikansk gruvindustri

Rio Altos La Arena-gruva som ligger nära Huamachuco, La Libertad, Peru. Bilden är tagen från toppen av gruvans Calarco-grop. Foto: Wikipedia Common, kredit: Ian Bezek

En ny industriell allians mellan Peru och Finland kommer att underlätta introduktionen av lösningar och teknologier från finländska METS-medlemmar till den latinamerikanska gruvindustrin. Över 50 gruvföretag från Peru, Chile, Ecuador och Mexiko, medlemmar i Linkminers-gemenskapen, kommer nu att kunna ta del av finländsk teknik för att lösa många operativa behov.

Detta samarbete skapar en ram för organisationen av samarbetsytor för utbyte och diskussion av relevanta frågor inom gruvindustrin. Mining Finland, en förening som främjar exporten av finsk gruvteknologi, och Linkminers, ett peruanskt företag som strävar efter att främja gruvindustrins framtid genom att vara den ledande källan till information för lösningar för den globala gruvindustrin, har formaliserat ett samarbetsavtal för att närma finsk teknologi till gruvindustrin i Latinamerika. Detta underlättar användningen av Linkminers tjänster av de finska METS.

Fler fördelar

Avtalet möjliggör för medlemmarna i Mining Finland att med ytterligare fördelar visa upp sina lösningar för gruvindustrin i Latinamerika genom Linkminers digitala plattform. Dessutom kommer det att främja utbytet av viktig information om gruvföretagens behov samt de senaste teknologierna som utvecklas för gruvdrift.

Miia Mikkonen, VD för Mining Finland, uttryckte sin förväntan:

- Vi ser fram emot att stärka kopplingen mellan finsk teknik och kunskap med gruvindustrin i Latinamerika. Det finns många företag som är intresserade av att ta sig in på den latinamerikanska marknaden. Frekvent utbyte av möjligheter och information med Linkminers banar väg för företagen att erbjuda lösningar för de erkända behoven.

Kompletterande portföljd

Denna allians kommer att ge gruvföretag från Linkminers-gemenskapen tillgång till en mångsidig uppsättning finländska lösningar, vilket kompletterar Linkminers nuvarande portfölj med över 1 000 lösningar från mer än 30 länder. Detta kommer att möjliggöra för gruvoperationer att ytterligare öka effektiviteten och säkerheten i sina verksamheter, vilket gör dem mer digitala och hållbara.

- Detta samarbete kommer att möjliggöra för oss att erbjuda våra gruvklienter nya tillvägagångssätt för att ta itu med de utmaningar som gruvdriften står inför och ännu fler lösningar från strategiska länder för sektorn. Mining Finland framstår som en idealisk allierad för att identifiera dessa lösningar och dela dem med den latinamerikanska industrin", framhävde Emilio Gómez de la Torre, VD för Linkminers.

Medlemmar i Mining Finland och gruvföretag som är intresserade av att dra nytta av denna allians kan kontakta Mining Finlands kontor eller Linkminers via deras webbplats.

Om Linkminers

Linkminers är ett peruanskt tjänsteinformationsföretag som strävar efter att främja gruvindustrins framtid genom att skapa möjligheter för alla. Företaget har utvecklat en digital plattform som ger obegränsad tillgång till alla typer av gruvlösningar från leverantörer runt om i världen, med information i realtid och insikter i vad andra gruvföretag gör för att lösa sina operativa behov och generera effektivitet i sin värdekedja.

Källa: Mining Finland