29 medarbetare tvingas lämna Höganäs

Foto: Höganäs

Höganäs meddelar att företagets verksamhet hos Alvier PM Technology i Buchs, Schweiz, kommer att avvecklas och stängas ned, vilket kommer att beröra 29 medarbetare.

Höganäs betonar att de har undersökt olika alternativ och utvägar för att uppnå de erforderliga ekonomiska målen för Alvier PM, och för att uppfylla Höganäs strategiska ambitioner, men det ”är det uppenbart att Alvier PM:s nuvarande inriktning inte stämmer överens med Höganäs strategiska mål”. ”Detta, i kombination med de utmanande marknadsförhållandena och den ekonomiska press som Alvier PM står inför, har lett till detta oundvikliga beslut”, skriver Höganäs i ett pressmeddelande.

  – Stora ansträngningar har gjorts för att förädla produktportföljen, optimera kostnaderna, öka effektiviteten och stärka kundrelationerna, och vi har försökt att hitta andra synergier med Höganäskoncernen. Tyvärr har dessa insatser inte lett till de förbättringar som krävs, vilket gör beslutet att stänga Alvier PM nödvändigt, säger Andreas Jähnke, Höganäs vd.