Sandvik förvärvar amerikansk fixturspecialist

PDQ grundades 2010 och har två tillverkningsanläggningar och 107 anställda. Under 2023 omsatte bolaget 36 miljoner dollar. Foto: Sandvik

Sandvik har förvärvat PDQ Workholding LLC (PDQ), ett amerikanskt företag som är specialiserat på skräddarsydda fixturer och verktyg, med kunder inom ett antal olika branscher såsom flyg-, fordons- och energiindustrin.

PDQ kommer att rapporteras i Walter, en division inom Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

Fixturer används för att hålla arbetsstycken på plats under subtraktiv tillverkning.

”Förvärvet av PDQ kommer att stärka Sandviks erbjudande till kunder främst i Nordamerika, stärka relationerna med maskintillverkare, och möjliggöra tidigare tillgång till bearbetningsprojekt där både effektivitetsvinster och rätt val av skärande verktyg är viktiga faktore”, skriver Sandvik i ett pressmeddelande.

— Tillskottet av PDQ kommer att stärka vårt kunderbjudande inom skärande bearbetning och förbättra våra tillväxtmöjligheter på den Nordamerikanska marknaden, helt i linje med vår strategi. Jag är glad över att se oss genomföra ännu ett förvärv som ytterligare förbättrar vår förmåga att skapa värde för våra kunder och intressenter, säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik.

PDQ grundades 2010 och har två tillverkningsanläggningar och 107 anställda. Under 2023 omsatte bolaget 36 miljoner dollar. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.