Volvo CE lanserar tipptruckar för småskalig gruvdrift

Att maximera antalet ton material som flyttas per timme är en av grundprinciperna i konstruktionen av R60 och R70, framhåller Volvo CE. De nya maskinerna har en V-formad korg som är utformad för att ge maximal lasthållning, samtidigt som den minimerar materialåterföringen efter tippning. Foto: Volvo CE

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) meddelar att de lanserar två nya dumperalternativ för kunder inom stenbrott och småskalig gruvdrift, R60 med 55 tons nyttolast och R70 med 65 tons nyttolast. Tipptruckarna är utformade för att sänka den totala ägandekostnaden, samtidigt som de introducerar nya komfort- och säkerhetsfunktionerna.

Lanseringen av dessa nya enheter ska ge kunder inom stenbrott och mindre gruvor större produktionsalternativ, enligt Volvo CE.

De nya maskinerna tillverkas vid Volvo CE:s fabrik i Motherwell i Skottland.

Att maximera antalet ton material som flyttas per timme är en av grundprinciperna i konstruktionen av R60 och R70, framhåller Volvo CE. De nya maskinerna har en V-formad korg som är utformad för att ge maximal lasthållning, samtidigt som den minimerar materialåterföringen efter tippning. Själva tippningsprocessen är utrustad med ett system med snabbtippning.