SSAB tecknar ramavtal med konsultbolag

Från vänster till höger: Abhishek Sinha (Accenture), Fredrik Engdar (Accenture), Niko Korte (SSAB), Veli-Pekka Mäkinen (BDO), Tuomo Kuokkanen (Accenture). Foto: Photographer

Accenture har tecknat ett långsiktigt ramavtal om att tillhandahålla konsult- och tekniktjänster för att stödja SSAB:s omställning till fossilfritt stål. Accenture kommer att leda utformningen och implementeringen av den tekniska affärsplattformen som omfattar flera områden och processer i de nya elektrostålverken. Det framgår av ett pressmeddelande.

I enlighet med ramavtalet kommer Accenture att ansvara för utformning, implementering, testning och utrullning av affärsprocesserna, samt stödja IT-miljön för affärssystem (ERP) och sälj- och verksamhetsplanering (SVP), inklusive nödvändiga integrationer med den befintliga miljön och lösningarna.

Ramavtalet omfattar bland annat hantering av organisationsförändringar, utformning av affärsplattformen samt implementering av lösningen på elektrostålverken.  

Enligt planerna kommer lösningen först att implementeras vid det fossilfria elektrostålverket i Luleå. När implementeringen är klar kommer SSAB att stänga det befintliga masugnsbaserade produktionssystemet.  

– Vi är stolta över vårt samarbete med SSAB som syftar till att skapa en bättre värld för kommande generationer. Vi är båda inriktade på en hållbar framtid och detta är ett första steg i det vi hoppas kommer att bli en långsiktig relation i samband med att SSAB ställer om stålindustrin, säger Fredrik Engdar, kundansvarig på Accenture.