Mobilaris och Epiroc får kontrakt med gruvjätten Vale

Foto: Mobilaris
Foto: Mobilaris

Den brasilianska järnmalmsjätten Vale har tecknat kontrakt med svenska Mobilaris Mining & Civil Engineering och Epiroc, som blir partners när Vale ska ta nästa steg inom digitalisering och modernisering av deras kanadensiska gruvor. Med Mobilaris lösningar får personalen tillgång till information i realtid och positionering av bland annat maskiner, fordon och utrustning. Målet är att höja säkerheten och effektiviteten i gruvorna.

– Vi är väldigt stolta att Vale har valt oss som partner nu när deras verksamhet ska moderniseras ytterligare. Det är ett väldigt professionellt gruvföretag och som redan nu kommit långt i sin utveckling och digitalisering. Med vår produktportfölj,  Mobilaris Mining Intelligence, kan vi erbjuda lösningar som innebär ännu säkrare, effektiva och mer produktiv gruvverksamhet, säger Mikael Nyström, VD på Mobilaris Mining & Civil Engineering.

Avtalet innebär en integrerad lösning baserad på Mobilaris Mining Intelligence (MMI), en produktportfolio som innehåller verktyg för bland annat ökad säkerhet och produktivitet. MMI kan implementeras i kontrollrum och på läsplattor. Det ger användaren kontroll över situationer och positioner tack vare information i realtid. Systemet integreras i bland annat planeringsverktyg, visualiseringsverktyg, orderstatus och rapporteringsverktyg.

Mobilaris lösningar är utvecklade utifrån ett teknologi-agnostiskt förhållningssätt. Det innebär att det kan implementeras i kundens olika system, infrastruktur och miljöer.