Skräddarsy era skopor med SSAB:s smidiga gratistjänst

Med hjälp av SSAB:s smarta gratistjänst Bucket Hub kan man snabbt och lätt skräddarsy de perfekta skoporna till sina gruvprojekt och komma i kontakt med certifierade tillverkare.

Även som proffs kan det vara svårt att hitta och beställa den perfekta skopan för ens gruvverksamhet. Den ska vara robust, ha hög brytkraft och tåla krävande laster samtidigt som den ska matcha grävmaskinerna, ha rätt volym, skär, tandystem, maximal livslängd och inte minst – ett bra pris. För att snabbt och lätt kunna skräddarsy er nästa skopa och hitta rätt tillverkare har SSAB nu lanserat gratistjänsten Bucket Hub.

När du som inköpare ska beställa exempelvis en ny bergskopa eller lastarskopa till företaget surfar du bara in på buckethub.com. Där möts du av en användarvänlig, och gratis, digital tjänst där du med bara några klicka kan designa din egen skopa utifrån företagets speciella önskemål och sedan skicka iväg en förfrågan till en rad olika, av SSAB utvalda, tillverkare. Efter det kan du i lugn och ro jämföra tillverkarnas olika offerter innan du kontaktar den som har det som just du vill ha.

- Det är otroligt smidigt. En jättebra tjänst. Vi har redan haft ett antal kunder som kommit till oss via Bucket Hub. Kunden kan snabbt måttbeställa en skopa och får en fantastisk överblick över olika tillverkare, alla certifierade av SSAB, som de kan vända sig till för att hitta den perfekta skopan både för ens gruvprojekt och andra tillämpningar, säger Robert Nilsson, vd på redskapstillverkaren Ema Attachment AB i Kinna.

 

bild

Alla sorters skopor ett klick bort

Precis som med allt annat i dagens samhälle sparar digitala tjänster in och både tid och pengar när det kommer till att snabbt få en överblick över vad marknaden kan erbjuda när det gäller skopor, och priser. Istället för att kunden själv ska lägga tid på att ringa runt mellan olika tillverkare och återförsäljare gör Bucket Hub här processen enklare.

- Med Bucket Hub har kunden plötsligt tillgång till alla typer av skopor och det från skoptillverkare över hela landet. Det ger en helt annan bredd både när det kommer till att hitta den perfekta skopan och den rätta tillverkaren. Både kundservicen och konkurrensen ökar, vilket även är bra för oss tillverkare som pushas att designa ännu bättre skopor, säger Robert Nilsson.

Enbart certifierade tillverkare

Skoptillverkarna som ingår i Bucket Hub är alla certifierade av SSAB genom deras Hardox® In My Body-program. Tillsammans med tillverkarna genomför SSAB en serie kvalitetskontroller där man går igenom sådant som svetskvalitet, tillverkningsprocess och materialkunskap. Allt för att garantera att kunden inte bara får en lätt och stark stålprodukt tillverkad av Hardox® slitplåt utan att den också är tillverkad på bästa sätt. Alla skopor och stålprodukter av Hardox® slitplåt som tillverkats av en certifierad tillverkare märks för tydlighetens skull med en särskild dekal, en kvalitetsstämpel, där det står: Hardox® in My Body.

- Det känns väldigt bra att kunna sätta den här symbolen på våra skopor, en kvalitetsstämpel för hög kvalitet på både material och tillverkning. Samarbetet med SSAB är också väldigt roligt och givande genom att de hela tiden jobbar med att utveckla kvaliteten på sitt stål så att vi kan tillverka och designa ännu bättre skopor, säger Robert Nilsson.

bild
Sitter den här dekalen på din skopa är den garanterat gjord av världens kanske främsta slitstål, Hardox® slitstål, och av en tillverkare som är certifierad enligt kraven för SSAB:s Hardox® In My Body-program.

4 gånger längre livslängd

För användning i gruv- och bergtäkter är det ett måste att ha en hård och seg skopa som kan hantera tuffa jobb och tunga och krävande laster utan att nötas eller deformeras. Det här ställer höga krav på tillverkare och grundkonstruktion. Förutom att vara robusta måste skoporna också vara smart utformade, och exempelvis ha skär med hög brytkraft och inträngningsförmåga.

Hardox® slitplåt är garanterat hårt tvärs igenom, från ytan till kärnan och går lätt att specialanpassa utifrån kudens särskilda behov.

- Andra tillverkare kan inte alltid säkerställa att materialet håller samma höga kvalitet, samma hårdhet, rakt igenom plåten utan det visar sig först senare. SSAB garanterar däremot detta, vilket är väldigt viktigt, inte minst för kunder inom gruvindustrin, säger Robert Nilsson.

bild
Robert Nilsson, vd på redskapstillverkaren EMA i Kinna.

Livslängden på en skopa tillverkad av Hardox® slitplåt är, enligt SSAB, uppåt 4 gånger så lång som en skopa tillverkad av ordinärt stål, något som även medför ett ökat andrahandsvärde.

Läs mer om Bucket Hub HÄR!

 

bild