Lesjöfors förvärvar amerikansk tillverkare av industrifjädrar

Foto: Lesjöfors

Lesjöfors, som ingår i Beijer Alma-koncernen, har förvärvat tillgångarna och verksamheten i Plymouth Spring Company, Inc., en USA-baserad tillverkare av industrifjädrar. Förvärvet beskrivs som ett steg i Lesjöfors ambition att ”konsolidera marknaden för industrifjädrar och markerar en expansion på USA-marknaden där bolaget ser potential för fortsatt tillväxt, både organiskt och genom förvärv”.

Plymouth, med säte i Bristol, Connecticut, USA, tillverkar kundanpassade metallfjädrar. Kundbasen består av över 600 kunder inom olika branscher som elektronik, järnvaror, industri, försvars- och bilindustri. Plymouth har 55 anställda och omsätter cirka 12 miljoner dollar per år.

 Lesjöfors Vd, Ola Tengroth, kommenterar affären i ett pressmeddelande:

–Lesjöfors har följt Plymouths utveckling över tid och vi är imponerade över bolagets utveckling under Richard Rubensteins ägande. I och med förvärvet etablerar Lesjöfors en närvaro i USA inom industrifjädrar, och bolaget kommer att fungera som en plattform för framtida organisk och förvärvad tillväxt i regionen. Jag ser fram emot att samarbeta med bolagets ledning för att bygga vidare utifrån denna plattform och fortsätta utveckla och växa bolaget.