Drillcon får nytt borrkontrakt i  Chile

Foto: Drillcon

Drillcon Americas har slutit ett raiseborrningskontrakt med bolaget DMC som innebär att borra flera ventilationsschakt i olika diametrar i koppargruvan El Teniente i södra delen av Chile, som drivs av Codelco-koncernen. Arbetet kommer starta upp i maj 2022 och beräknas vara klart februari 2023. Kontraktet motsvarar ett värde på cirka 18 miljoner kronor.

– Kontraktet är en viktig milstolpe för Drillcon som innebär att vi stärker vår närvaro ytterligare i Chile och det är glädjande att se hur raiseborrning premieras med nya kontrakt i Sydamerika inom gruvsegmentet.  Med det nya kontraktet som slutits kommer Drillcon ha borrverksamhet hos två stora gruvkunder, Lundin Mining i Candelaria och nu med DMC och slutkund Codelco, El Teniente. Jag ser det som en kvittens på att våra operatörer och organisationen som helhet levererar ett mervärde till kundernas produktion i Chile och varumärket Drillcon börjar bli alltmer etablerat i Sydamerika, säger Patrik Rylander vd på Drillcon AB.

El Teniente är en koppargruva i Chile som startade upp redan år 1819.  Den ligger i provinsen Provincia de Cachapoal i den södra delen av landet, cirka 80 km söder om huvudstaden Santiago.