Sörmländskt bolag med anor - global leverantör av skjutspjällsventiler

. Vi är en global tillverkare av skjutspjällventiler, syrafasta ventiler, som med fördel används underjord och däribland inom gruvindustrin. Vi säljer mycket i Sverige, men vi exporterar än mer, cirka 85 procent. säger Johan Magnusson, företagets representant under Euro Mine Expo.  Foto: Christer Wiik

Företaget Stafsjö, med hemmabas i orten Stavsjö, sydväst om Nyköping, grundades redan 1666 och produktionen startade med kanoner. Tillverkning av ventiler började redan 1881 och den första skjutspjällsventilen lanserades 1928 till den närliggande pappers- och massaindustrin. Företaget var i år på plats under Euro Mine Expo för att demonstrera sin ventillösningar anpassade för tuffa miljöer såsom exempelvis gruvindustrin.

Stafsjö utvecklar, tillverkar och säljer högpresterande avstängningsventiler för massalinjer i pappers- och massabruk, slurry- och vattenprocesser i gruvindustrin, avfall-/avloppsvatten-/slamshantering bland kommuner och industrier, askhantering vid kraftverk och många andra.