Högt tryck på Bergsskolans utbildningar

Foto: Bergsskolan

Ansökningsläget till Bergsskolans utbildningar högt i år. Till de två teknikerprogrammen och de två ingenjörsprogrammen hade det fram till i fredags den 15 maj kommit in omkring knappt 180 ansökningar till de 100 plaster som finns till hösten. Det skriver skolan i ett pressmeddelande.

– Det är mycket glädjande att det är så högt söktryck till Bergsskolan. Vi vet att 95% av de som går ut Bergsskolan får arbete inom svenska berg-, anläggnings-, eller metallföretag. Nu växer Bergsskolan igen, säger Jan Håkanson, rektor på Bergsskolan.

Enligt honom beror det höga ansökningstrycket på flera saker.

– Jag tror att det är flera saker. Vi har synts lite mer i media än tidigare och vi har också satsat mer i digitala kanaler. Vi hade heller ingen antagning under förra året, så jag tror det kan finnas en del uppdämda sökningar från de som inte sökte i fjol. Situationen med corona är nog också en av anledningarna och jag tror att en andel sökande är karriärbytare och personer som omskolar sig på grund av att man blivit av med jobbet eller vill byta karriär, säger Jan Håkansson till Svemin.