Hydro Extrusion Sweden varslar 105 medarbetare om uppsägning  

Foto: Norsk Hydro

Hydro Extrusion Sweden varslar 105 medarbetare om uppsägning till följd av den rådande coronakrisen. Covid-19 slår hårt och brett mot den globala industrin, vilket gör att Hydro Extrusion Sweden måste vidta åtgärder. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

 

Där framhålls att den rådande coronakrisen i synnerhet påverkar tillverkningsindustrin genom hela produktionskedjan, från råmaterial till färdig produkt. Aluminium är ett nyckelmaterial i de flesta branscher idag, vilket gör att krisen även påverkar Hydro Extrusion Sweden, en del av den globala Hydro-koncernen.

 

– Först och främst är det mycket beklagligt för våra kompetenta och duktiga medarbetare. Det här är inte ett beslut man vill ta och inte heller ett besked man vill ge till sina kollegor. Coronakrisen påverkar alla led inom den globala industrin på ett negativt sätt. Krisen påverkar dessvärre också Hydro Extrusion Sweden, då aluminium är ett centralt material i många branscher, säger Jonas Bjuhr, VD på Hydro Extrusion Sweden AB.

 

Grunden till varslet är det svåra marknadsläget och en förväntad långsam återhämtning.