Sandvik lanserar nya automationslösningar för underjordsgruvor

Foto: Sandvik Mining and Rock Solutions

Sandvik Mining and Rock Solutions meddelar att de har introducerat en ny automationslösning,  kallat AutoMine Mapping Solution, som utformats för att maximera produktiviteten och förbättra säkerheten vid autonom fordonsnavigering under jord.

Lösningen ska möjliggöra för fordon att på ett säkert sätt spela in miljön i 3D med hjälp av ett gruvkartläggningssystem, och konvertera 3D-kartor till 2D. Snabbare konfiguration tillsammans med möjligheten att fortsätta driva annan utrustning inom området medan det kartläggs, förbättrar både produktivitet och effektivitet, framhåller Sandvik.

Produkten kan användas för alla typer av gruvutrustning (gruvlastare, truckar och borriggar), vilket enligt Sandvik eliminerar behovet av specialutrustning och särskilda resurser för kartläggning av området.

– AutoMine Mapping Solution är enkel att använda och omvandlar realtidsdata från gruvan till 3D-modeller. Detta ger betydande fördelar för kunden vid planering och prioritering av deras automatiserade verksamheter, liksom förbättrad produktionsstyrnin, säger Ty Osborne, Sandvik Mining and Rock Solutions.