Sandvik utser ny affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions

Foto: Sandvik

Sandvik har utsett Mats Eriksson till affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions (SMR) och ny medlem i Sandviks koncernledning från och med den 1 oktober 2022. Han är för närvarande chef för Load and Haul, en division inom Sandvik Mining and Rock Solutions.

−  Mats Eriksson har starka meriter när det gäller att utveckla högpresterande ledare och organisationer och jag är övertygad om att han med sin gedigna bakgrund och egenskaper kommer att bli en utmärkt affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions, säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik.

Mats Eriksson är född 1962 och finsk medborgare. Han började på Sandvik 2016, då han anslöt som divisionschef för Load and Haul. Han har tidigare bland annat varit VD och koncernchef på två börsnoterade bolag, Cencorp Oyj and Salcomp Oyj. Därutöver har han haft ledande positioner på flera andra bolag där har han byggt upp affärer och verksamheter i länder som Singapore, Malaysia, Kina, Indien, USA, Brasilien och Sydkorea.