Ruukki uppgraderar produktionslinjen för lastbärande plåt

Foto: Ruuki Construction

Ruukki Construction, en del av SSAB-koncernen, har uppgraderat sin produktionslinje för T130M lastbärande plåt i Anderslöv och kan nu förse sina kunder med den starkare T130M-profilen jämfört med den tidigare T130-profilen.

Uppgraderingen av produktionslinjen är en investering på cirka fyra miljoner kronor.

Lastbärande profilplåt används som en del i bärande konstruktioner i till exempel industribyggnader, idrottsanläggningar och kontorsbyggnader.

– Investeringen förbättrar vår förmåga att serva våra kunder, särskilt i de nordiska länderna. Hittills har vi tillverkat T130M-profil enbart i Vimpeli, Finland. Denna investering gör det nu möjligt för oss att leverera produkter närmare våra kunder i Sverige och Norge och tillsammans med våra finska kollegor förbättra och säkra leveransförmågan, berättar Miki Simic, Unit Manager för Ruukki Anderslöv.

Ruukki Anderslöv specialiserar sig på att rullforma plåtprofiler. Fabrikens produkter varierar från 20 millimeter långa elektronikdetaljer till 18,5 meter långa takprofiler. Ruukki i Anderslöv har omkring 70 medarbetare och servar kunder främst i Sverige, Norge, Finland och Danmark.