Epiroc-priser uppmärksammar kundsamarbete och innovation

Epirocs Automatic Bit Changer vid en Pit Viper ovanjordsborrigg. Foto: Epiroc

Epiroc har delat ut tre priser för att uppmärksamma ”exceptionellt samarbete med en kund kring batterielektriska maskiner, en revolutionerande automatisk borrkroneväxlare, och ett internt program som främjar innovation”.

– Alla prisvinnarna representerar det enastående innovativa tankesätt som är en nyckel till Epirocs och våra kunders framgång, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef, i ett pressmeddelande.

– Genom hela organisationen fortsätter vi att fokusera på att ge våra kunder de bästa lösningarna för att öka deras säkerhet och produktivitet, samtidigt som vi sänker deras utsläpp och totala driftskostnader. Grattis till vinnarna!”

United in Performance-priset belönar exceptionellt kundsamarbete. Det delas ut till ett team inom Epirocs Underground-division samt till gruvkunden och strategiska partnern Assmang Black Rock Mine i Sydafrika, för deras ”enastående samarbete att lösa utmaningar och framgångsrikt introducera batterielektriska maskiner i produktionsmiljö”.  

Inspired by Innovation-priset belönar ledande teknisk innovation på Epiroc som haft tydlig kommersiell framgång. Det ges till ett team vid Epirocs Surface-division som utvecklade Automatic Bit Changer (ABC), enligt Epiroc en revolutionerande produkt som stärker säkerheten för operatörer genom att ersätta manuellt byte av borrkronor på Pit Viper spränghålsborriggar med en automatisk lösning.

ABC minskar också tiden det tar att växla borrkronor och möjliggör byte vid rätt tidpunkt, vilket förbättrar kundernas säkerhet, produktivitet och lönsamhet, framhåller Epiroc. 

Dare to Think New-priset får sitt namn från Epirocs vision. Det går till till Sisirnath Sangireddy, Global Innovation Enabler och grundare och ledare av Foster-programmet, ett Epiroc-program som drivs av medarbetare för att dela innovationsidéer. Med ett starkt driv och entreprenörskap har Sangireddy ytterligare utvecklat Epirocs starka innovations- och samarbetskultur, framhålls i motiveringen.