Epiroc förvärvar fransk verktygstillverkare

ACB+ tillverkar tillbehör och snabbfästen som används på grävmaskiner för bygg och anläggning. Foto: Epiroc

Epiroc har tecknat avtal om att förvärva ACB+, en tillverkare av grävmaskinstillbehör och snabbfästen som används av anläggningsindustrin.

ACB+ är baserat i Saint Lager, Frankrike, och har flera tillverkningsenheter i landet. Det tillverkar tillbehör och snabbfästen som används på grävmaskiner för bygg och anläggning samt relaterade applikationer för skrotåtervinning och nedmontering. Snabbfästen används främst på grävmaskiner för att möjliggöra ett säkert och effektivt byte av tillbehör, såsom grävskopor och hydrauliska verktyg.

Bolaget hade intäkter om cirka 365 miljoner kronor under de 12 månaderna som slutade den 31 mars 2024, och har cirka 140 anställda.

– ACB+ är känt för sin kompetens och högkvalitativa produkter och lösningar. Detta förvärv kommer att stärka vårt erbjudande av snabbfästen och tillbehör, och därigenom ge kunderna en mer komplett portfölj av produktivitetshöjande produkter och lösningar, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Köpeskillingen avslöjas inte och omfattas inte av offentliggörandeskyldighet i enlighet med EU:s marknadsmissbruksförordning.