Fler möten från årets Euro Mine Expo

En slang för industriellt bruk hade hedersplatsen i Teknikums monter. Slangen, med namnet Teknikum Titan används för hydraulisk sug- och leveranstransport av mycket abrasiva material. Den är lämplig för tunga förhållanden där slangen måste motstå slitage, rörelser och fuktiga vibrationer. Riku Sivula, Lars Åström, Timo Kokkonen, Jani Lampinen fanns på plats i montern.

Gruvmässan och konferensen Euro Mine Expo i Skellefteå den 28–30 maj bjöd på nya innovationer, revolutionerande gruvdrift med AI, banbrytande hållbar gruvdrift och nya insikter om autonoma transportsystem och transportfordon. I två utställningssalar kunde besökarna titta in i ambitiöst inredda montrar och träffa tekniska experter och säljare. Den första upplagan av mässan hölls 2008, och sedan starten har evenemanget mer än fördubblats i storlek.

Se även tidigare artikel HÄR!

 

b
Univar Solutions AB distribuerar Shells smörjoljor.
Företaget deltog på Euro Mine Expo för att visa upp smörjmedel som är anpassade för gruvindustrins maskiner. Smörjoljor som används i de största maskinerna som körs av LKAB .
– De som erbjuder är biologiskt lätt nedbrytbara produkter som är en del i omställningen, berättade Tomas Hammarberg.

 

 

b
”Vi jobbar med stora vattenledningar och hjälper en del gruvor här uppe i norr, både att få undan sitt processvatten men även att ta in kylvatten och annat”, berättade Petri Tähtinen som fanns på plats i 
Uponor Infra AB:s monter.
Här visar han Uponor FastGuard ett delbart ergonomiskt kabelskydd.
b
Vattenteknologiföretaget Xylem erbjuder omfattande lösningar för att ”revolutionera vattenhanteringen inom gruvindustrin och omvandla den till en strategisk tillgång”. I företagets monter visade Joel Sjögren upp några av de pumpar som företaget erbjuder. Där presenterades också Flygt Pareo, en lösning med inbyggd intelligens till de flesta Flygt- avvattningspumpar som gör att de kan ”tänka själva” och lösa vanligt förekommande problem automatiskt, vilket innebär att pumpslitaget kan reduceras med 70 procent och att underhållskostnaderna kan halveras.