Sandvik förvärvar amerikanskt mjukvarubolag

Foto: Sandvik Coromant

Sandvik har tecknat avtal om att förvärva det amerikanska bolaget CGTech, en leverantör av mjukvara för simulering, verifiering och optimering av numerisk kontrollkod (NC/CNC).

Produkterbjudandet innefattar VERICUT, en mjukvara för maskinsimulering och optimering, som är CAM-oberoende, oberoende av specifika maskin- och skärverktyg samt fungerar både fristående och i samverkan med de största CAM-leverantörerna. Bolaget kommer att redovisas i Sandvik Coromant, en division inom Sandvik Machining Solutions.

− Förvärvet ligger i linje med vår strategi att växa organiskt och genom förvärv inom industri 4.0 med specifikt fokus på mjukvarulösningar nära maskinbearbetning, säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik, i ett pressmeddelande.

Kombinationen av Sandvik Coromant och CGTech breddar koncernens kompetens inom machining intelligence, stärker mjukvaruerbjudandet och förbättrar närvaron inom viktiga områden i kundvärdekedjan.

CGTech är baserat i Kalifornien, USA, och har cirka 180 anställda. 2019 uppgick försäljningen till cirka 470 miljoner kronor.