Gränges återupptar driften av aluminiumsmältverk i USA

Foto: Gränges

I samband med att Gränges offentliggjorde sitt delårsresultat meddelande företaget att dess fabrik i Salisbury i North Carolina ska öppna igen och att en annan anläggning – i Newport i Arkansas – kommer att uppgraderas.

Efter uppgraderingen kommer Newport ha en produktionskapacitet på 20 000 ton per år, främst för marknaden för lätta folieprodukter som används inom livsmedels- och läkemedelsindustrin.

– Vi vet att det har varit ett underutbud på marknaden för lätta folier i USA. På grund av Covid-19 och därmed relaterade förändringar i konsumentbeteende har efterfrågan ökat ytterligare när inköp av färdigmat och läkemedel har vuxit, säger Johan Menchel, Gränges koncernchef, i ett pressmeddelande.

Gränges meddelade samtidigt inrättandet av ett nytt affärsområde, Gränges Powder Metallurgy, med fokus på avancerade aluminiumpulver och sprayformningsteknik. Affärsenheten bygger på Gränges förvärv av de återstående 49 procent av aktierna i företaget Getek GmbH och Dispal. ”Det strategiska förvärvet tillför nya kapabiliteter och ger tillgång till den snabbväxande marknaden för pulvermaterial för additiv tillverkning, för användning inom industriell 3D-printing”, skriver Gränges i pressmeddelandet.

Källor: Gränges, Aluminium Insider