Ny General Manager för Zeppelin Sveriges gruvdivision

Foto: Zeppelin

Från och med första januari 2021 är Johan Gustafsson General Manager för Zeppelin Sverige AB:s division Mining, som omfattar hela verksamheten för Caterpillars gruvfordon och tillhörande utrustning på den svenska marknaden.

Johan Gustafsson har de senaste 10 åren arbetat för Cranex som nu är en del av Midroc-koncernen. Johan Gustafsson bor i Sunderbyn utanför Luleå.

– Att få leda och utveckla Zeppelins Mining-division känns väldigt spännande. Jag har jobbat länge inom gruvindustrin med andra typer av maskiner och utrustning. Den svenska verksamheten ansvarar för Caterpillars hela utbud för gruvbranschen och det är extra inspirerande att ta vid och styra skutan när Zeppelin nu har etablerat sig, säger Johan Gustafsson.

Zeppelins svenska Mining-verksamhet omfattar cirka 180 medarbetare. En av de senaste affärerna är med gruvföretaget Kaunis Iron som investerat i åtta gruvtruckar Cat 777 för malm- och gråbergstransporter i järnmalmsgruvan i Kaunisvaara, Pajala. De första leveranserna skedde före årsskiftet och fortsätter under början av 2021.