Advania ny driftpartner för Gränges Finspång

Ingvar Pettersson, IT-chef, Gränges Finspång. Foto: Gränges

Aluminiumföretaget Gränges har upphandlat en ny driftleverantör, IT-företaget Advania, som de närmaste fem åren kommer att sköta driften av Gränges Finspångs datahallar.

– Advania hade det mest flexibla erbjudandet genom att de lika gärna tar hand om vår infrastruktur på plats som att de hjälper oss att flytta in driften i deras datahallar om vi så önskar. Genom Advanias flexibilitet i leveransmodell köper vi tid att tillsammans med en ny partner ta välgrundade strategiska beslut för framtiden. Det var viktigt att inte bara välja leverantör, utan ett viktigt partnerskap, säger Ingvar Pettersson, IT-chef, Gränges Finspång, i ett pressmeddelande.

Gränges har sex produktionsanläggningar i världen och bara en av dem ligger i Sverige och i Finspång. Dessa finns i Shanghai i Kina, i Finspång i Sverige, i Konin i Polen och i Huntington, Salisbury och  

Advania erbjuder IT-tjänster till företag, offentlig verksamhet och myndigheter i Sverige, Island, Norge, Danmark och Finland. I Sverige har Advania 700 medarbetare på 13 lokalkontor och omsätter 3,1 miljarder kronor.