Falu Mekaniska förvärvar Svärdsjö Mekano

Foto: Svärdsjö Mekano

Falu Mekaniska Verkstad AB ha förvärvat Svärdsjö Mekano AB. Bolaget kommer att fungera som dotterbolag till Falu Mekaniska Verkstad AB.

– Jag är oerhört glad över att få driva vidare detta stabila företag, med sin väl inarbetade produkt och sitt välrenommerade varumärke. Vår ambition är att vidareförädla produkten och få verksamheten att växa framöver, säger Patrik Källander, vd och ägare för koncernen.

Svärdsjö Mekano AB  tillverkar logistikutrustningar såsom transportörer och utrustning för gods- och pakethantering och hydrauliska containertippare. Verksamheten har de senaste två åren drivits av Lage Sjögrens son Per Sjögren.

Per Sjögren kommer fortfarande att vara verksam i företaget under några månader efter överlåtelsen.

– Vi ser detta som en nystart för företaget vilket också är väldigt positivt för alla anställda, som får en trygg och stabil ägare, säger han.

Även om koncernen har sitt säte i Falun så menar Patrik Källander att Svärdsjö Mekano kommer att vara kvar i de befintliga lokalerna i Bengtsheden, mellan Falun och Svärdsjö.

Företaget omsätter cirka sex miljoner kronor och har i nuläget sju anställda.Per Sjögren har stora förhoppningar om att företaget kommer fortsätta att blomstra i framtiden.

– Jag vet att detta var precis vad min far hade velat. Han hade svårt att skiljas från verksamheten och jobbade nästan ända fram till sin död vid 83 års ålder. Nu kommer verksamheten, varumärket och dess produkt att leva vidare. Falu Mekaniska är duktiga på affärsutveckling, modernisering och effektivisering, säger Pelle Sjögren.