Eurobattery Minerals tar över vice ordförandeskapet i Svensk-Spanska Handelskammaren  

Roberto García Martínez. Foto: Eurobattery Minerals

Prospekteringsbolaget Eurobattery Minerals AB har utsetts till ny vice ordförande för den Svensk-Spanska Handelskammaren (Cámara de Comercio Hispano Sueca) vid dess årsstämma i Madrid nyligen. Det tvååriga ordförandeskapet delas med Volvo Cars, som är ordförande.

–Vi vill tacka Svensk-Spanska Handelskammaren för deras förtroende och för att de utsett oss till deras vice ordförande. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med andra svenska och internationellt framgångsrika teknikföretag som Volvo, Ericsson och Fagerhult för att hjälpa till att forma det spansk-svenska näringslivssamarbetet, säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals AB, i ett pressmeddelande.

-Vår vision är att göra Europa självförsörjande på ansvarsfullt utvunna batterimineraler, tillägger han.

Batterimineraler som används i exempelvis elbilar, som i hög grad bidrar till att minska koldioxidutsläppen i vår värld. EU stöder oss och andra små och medelstora spanska företag med totalt 70 miljarder euro för att hjälpa oss driva ekologiska omställningen. Vi arbetar hårt för att börja bryta batterimineraler så snart som möjligt. Nyligen kunde vi konstatera att vi kan bryta mineraler för några miljoner bilbatterier inom vårt Corcelprojekt”, fortsätter Roberto García Martínez.

Svensk-Spanska Handelskammaren har som mål att främja ekonomiska och kulturella relationer mellan Spanien och Sverige. Den består av fler än 220 medlemmar och länkar samman svenska och spanska ekonomier, politik och institutioner samt privata partners och unga yrkesverksamma.

Bolaget Eurobattery Minerals AB är noterat på svenska Nordic Growth Market (BAT) och tyska Börse Stuttgart (EBM) och har fokus på att realisera ett antal nickel-kobolt-kopparprojekt i Europa.