Snar start för Botnia Explorations gruva i Fäbodtjärn

Fäbodtjärn är Sveriges första nya gruva på 10 år. Foto: Botnia Exploration

Fredrik Bergsten har i förtid tillträtt rollen som vd för Botnia Exploration Holding. Fredrik Bergsten har utsetts till ny vd att efterträda Thomas Söderqvist. Botnia Exploration Holding kan nu meddela att Fredrik, till följd av ett bra samarbete med tidigare arbetsgivare, kunnat tidigarelägga tillträdet. 

– Det känns oerhört inspirerande att få möjlighet att tillträda rollen lite tidigare än planerat. Med tanke på det intensiva skede med förberedelser inför den stundande gruvstarten i Fäbodtjärn som bolaget nu står inför, så är det glädjande att vi nu har vår planerade organisation på plats och redo att, tillsammans med våra entreprenörer, fokusera på alla de aktiviteter som en stundande gruvstart kräver, säger Fredrik Bergsten vd Botnia Exploration Holding.

I somras godkände Mark- och miljödomstolen den säkerhet Botnia Exploration har ställt på 4,4 miljoner kronor för efterbehandling och andra återställningsåtgärder som verksamheten kan föranleda. Provbrytning i guldgruvan Fäbodtjärn har därför påbörjats.