SSAB:s vd avgår

Foto: SSAB

Efter 26 år i företaget och 13 år som vd och koncernchef har Martin Lindqvist beslutat sig för att lämna SSAB för en fortsatt styrelsekarriär. En rekryteringsprocess för att hitta hans efterträdare inleds omedelbart.

Martin Lindqvist har varit anställd på SSAB sedan 1998 och sedan 2011 har han varit företagets vd och koncernchef.

– Under Martins tid som vd har SSAB utvecklats till ett börsbolag med globala marknader och en stark finansiell ställning. Han har varit avgörande för att bygga det företag som SSAB är i dag och för att driva på för en omställning till fossilfri produktion. Han är en mycket uppskattad ledare och vd. Jag vill tacka Martin för hans insatser för företaget och önska honom lycka till med framtida uppdrag, säger Lennart Evrell, styrelseordförande för SSAB, i ett pressmeddelande.

–  Jag är oerhört glad över att ha haft förmånen att få vara med om denna fantastiska resa tillsammans med många stolta och skickliga medarbetare på SSAB. Vid någon tidpunkt måste man kliva av och för mig är den tidpunkten nu. Jag kommer framöver att ägna mig mer åt styrelseuppdrag och rådgivande roller, säger Martin Lindqvist.

Martin Lindqvist har 6 månaders uppsägningstid, men kommer att stanna tills ersättare är utsedd.