Nordic Gold Trade lanserar sparformen andelsguld 

Bild: Nordic Gold Trade

Nordic Gold Trade, en svensk aktör inom handeln med fysiskt guld, lanserar möjligheten att köpa fysiskt guld i mindre poster.  

Sedan årsskiftet har intresset att investera i fysiskt guld ökat kraftigt världen över, vilket också bidragit till att priset ökat kraftigt. Enligt Nordic Gold Trade är en fördel med fysiskt guld, till skillnad mot värdepappersguld, är att man inte har någon motpartsrisk.

– I orostider ökar intresset för att köpa guld, och framför allt fysiskt guld. Många av de som är intresserade av att köpa fysiskt guld har funnit det utmanande eftersom det kräver förhållandevis stora belopp. Dessutom kräver det en säker förvaring, säger Michel Rufli, vd för Nordic Gold Trade, och fortsätter:

– För att så många som möjligt ska kunna spara i fysiskt andelsguld har vi satt beloppet så lågt som 1 000 kronor och möjlighet att automatiskt månadsspara på samma sätt som i fonder. Med den här produkten så blir det lika tillgängligt att spara i fysiskt guld så som det är med andra etablerade sparformer.