Epiroc tar gruvutrustningsorder i Mexiko

Epirocs Boltec S bergförstärkningsrigg är del av ordern från Dumas. Foto: Epiroc

Epiroc har vunnit en stor order i Mexiko från kanadensiska gruvservicebolaget Dumas Contractingför underjordsgruvutrustning och relaterade tjänster och lösningar. Dumas, ett dotterbolag till Stracon Group är en fullserviceentreprenör för gruvdrift under jord. Bolaget har beställt en rad Epiroc-riggar för ortdrivning, produktionsborrning och bergförstärkning, samt lastare och gruvtruckar för användning i en silvergruva i norra Mexiko. Ordern värderas till cirka 200 miljoner kronor och bokades under första kvartalet 2024.

– Vi har haft ett framgångsrikt partnerskap med Dumas i Kanada och USA under flera år. Vi är glada över att nu kunna stödja dem även i Mexiko så att de i sin tur kan förse sina gruvkunder med de bästa möjliga lösningarna för att stärka säkerheten och produktiviteten”, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef. 

– Efter årtionden av framgångsrikt partnerskap samarbetar vi återigen med Epiroc för att tillhandahålla utrustningslösningar till ett av våra viktiga projekt i Mexiko, säger Paolo Herrera, Vice President Operations, Mexiko, på Dumas.

Den beställda utrustningen inkluderar Boomer 282 och Boomer S1D ortdrivningsriggar, Boltec S och Boltec 235H bergförstärkningsriggar, Simba S7 produktionsborriggar, Scooptram ST1030 och Scooptram ST7 lastare samt Minetruck MT2200 och Minetruck MT436B gruvtruckar. Epiroc kommer också att tillhandahålla reservdelar, borrverktyg, teknisk service och träning på plats, samt säkerhetsstärkande digitala lösningar som inkluderar översyn av tillgångar.