Sandvik förvärvar amerikanskt mjukvarubolag  

Foto: Cambrio

Sandvik har tecknat ett avtal med Battery Ventures om att förvärva det amerikanska bolaget Cambrio, en aktör som erbjuder integrerade lösningar inom CAD/CAM-mjukvara för tillverkningsindustrier såsom fordons-, transport-, energi-, medicin- och flygindustri.

− Detta är i linje med vår strategi att växa organiskt och genom förvärv inom området för avancerad tillverkning, specifikt med fokus på industriell mjukvara, industriella metrologilösningar och 3D-printing. Cambrio kommer att möjliggöra ett breddat kunderbjudande som täcker mer av kundernas totala tillverkningsprocess, säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik, i ett pressmeddelande.

Sandviks strategiska ambition är att erbjuda kunderna mjukvarulösningar som möjliggör automatisering av den totala värdekedjan vid komponenttillverkning – från design och planering till produktionsberedning, tillverkning och kvalitetssäkring. Computer Aided Manufacturing (CAM) spelar enligt Sandvik en avgörande roll i den digitala tillverkningsprocessen, där den möjliggör automatiserade lösningar från design till maskinbearbetning.

Genom att förvärva Cambrio hoppas Sandvik att de får en viktig position på CAM-marknaden, vilken inkluderar både specifik verktygstillverkning och mer generell maskinbearbetning.  

Cambrio är baserat i Ohio, USA, och har 375 medarbetare. 2020 hade bolaget en försäljning på 628 miljoner kronor.