Högsta priset på guld någonsin hos pantbanken

Foto: Sefina Pantbank

Det oroliga världsläget och den instabila ekonomin har lett till ett rekordstort intresse för att både sälja och köpa guld. Det skriver Sefina Pantbank som nu har sitt högsta belåningspris för guld någonsin med en höjning till 350 kronor per gram.

Trots inflationschock och en börs som rasar, har guldpriset legat på stadiga rekordnivåer. Som en följd har Sefina Pantbank nu höjt sitt belåningspris från 325 kronor/gram till 350 kronor/gram på 18K guld. Detta är det högsta belåningspriset sedan företaget grundades 1884.

– Intresset för att sälja sitt guld hos oss är rekordstort. Stigande inflation och höga räntor har för många gjort ekonomin tajt och marginalerna små. Därför passar många på att belåna eller sälja sitt guld nu medan priset är så pass högt, säger Jimmy Jonasson, guld- och vintagespecialist på Sefina Pantbank, i ett pressmeddelande.

Men även intresset för att köpa guld har ökat.

– Vår uppfattning är att rädslan för cyberattacker, bankhaveri och börsras har ökat köpintresset för konkreta föremål med värde. Därför väljer många att investera i guld, som man historisk vet har en stadig ökning över tid, säger Jimmy.