Epiroc får stor order för gruvutrustning i Mexiko

Epiroc Scooptram ST14 och Minetruck MT42. Foto: Epiroc

Epiroc har vunnit en stor order för gruvutrustning från mexikanska entreprenören CoMinVi för användning i flera underjordsgruvor runtom i landet.

CoMinVi har beställt flera olika Epiroc-maskiner, inklusive riggar för ortdrivning, produktionsborrning och bergförstärkning, samt lastare och gruvtruckar. Utrustningen kommer att se till att gruvorna drivs med ökad produktivitet, säkerhet och kostnadseffektivitet. Maskinerna kommer att användas vid flera underjordsgruvor i Mexiko där CoMinVi är entreprenör.

Utrustningens totala ordervärde överstiger 375 miljoner kronor.

– Förvärvet av denna nya utrustning är historisk, beror på CoMinVis tillväxt de senaste åren och utgör en konkurrensfördel för oss. Den kommer att säkra vår förmåga att omedelbart tillgodose våra kunders behov genom att ha de nödvändiga resurserna som gör att vi kan vara ett steg före vår konkurrens, säger Rafael Villagómez Contreras, CoMinVis vd, i ett pressmeddelande från Epiroc.

Utrustningen inkluderar Boomer ortdrivningsriggar, Simba produktionsborriggar, Boltec bultningsaggregat, Scooptram lastare och Minetruck gruvtruckar – samtliga byggda för att klara de tuffaste förhållanden. Maskinerna kommer att utrustas med Epirocs Certiq-system, vilket möjliggör intelligent övervakning av maskinprestanda och produktivitet i realtid.