ABB:s automationslösningar gör inbrytning i Filippinernas metallindustri

Foto: ABB

Tenova, en global leverantör av lösningar för metallanläggningar, har valt ABB:s driv- och automationspaket till Perstima, tillverkare av tennbelagd plåt i Sydostasien, för sin nya elektrolytiska förtenning- och stålproduktion i Malvar i Filippinerna. De nya lösningarna kommer att vara i drift i juni 2021.

Projektet omfattar ABB Ability -systemet 800xA DCS (distribuerat styrsystem), som integrerar styr-, el- och kommunikationssystem och det kompakta AC800 PEC-styrsystemet som inkluderar manöverbord och manöverlådor.

ABB kommer dessutom att leverera sitt produktionsstyrningssystem för metallindustrilösningar för att optimera alla aspekter av process- och produktionsplanering, tillgångsövervakning och tillverkning. ABB:s moderna multidrivenheter för lågspänningsapplikationer, ACS880, och motorstyrningscentraler (MCC) kompletterar paketet.

– Detta är ytterligare ett framgångsrikt samarbete med Tenova i Sydostasien efter projekt i Indonesien och Vietnam. Det här är också vårt första engagemang med Perstima, så det är en viktig milstolpe för oss att få deras förtroende och godkännande, säger Shailendra Dubey, Hub Industry Lead, Metals på ABB.