Mjukvaruföretaget Rock Sigma med på 33-listan

Jesper Martinsson. Foto: RockSigma

RockSigma, ett mjukvaruföretag med rötter i gruvjätten LKAB och Luleå tekniska universitet, har tagit sig in på årets 33-lista. Listan innefattar de 33 hetaste unga teknikföretagen i Sverige och publiceras årligen av NyTeknik och Affärsvärlden.

RockSigma bygger mjukvaruprodukter för övervakning, analys och prognoser av seismisk aktivitet i underjordsgruvor. Med algoritmer och självlärande AI-modeller av gruvan levererar RockSigmas lösning värdefulla insikter om hur bergmassan reagerar på brytningen, vilket gör produktionen säkrare och mer effektiv, enligt företaget.

– Vi är oerhört stolta och hedrade av att finnas med i det här fina sammanhanget. Ett uppskattat kvitto på det vi åstadkommit såhär långt. I år har vi levererat produkter till LKAB och inlett vår internationella försäljning, med starkt intresse i Australien och Kanada. Innan året är slut har vi våra första kunder utanför Sverige och dessutom säkrar vi tillskott av kapital och kompetens för den viktiga tillväxtfas vi nu går in i, Jesper Martinsson, grundare och CTO RockSigma, i ett pressmeddelande.

LKAB samarbetar med företaget kring framtida seismiksystem.