Storskogen förvärvar Hans Kämmerer i Tyskland

Foto: Storskogen

Storskogen meddelar att de har förvärvat en majoritetsandel i Hans Kämmerer GmbH i Wachtendonk, Nordrhein-Westfalen. Hans Kämmerer tillverkar och reparerar slitage- och reservdelar samt kompletta komponenter, främst till stål- och metallbearbetningsindustrin samt kemi- och pappersbearbetningsindustrin.

Hans Kämmerer GmbH har cirka 100 anställda och omsatte cirka 12 miljoner euro förra året.

För att säkerställa Hans Kämmerers långsiktiga tillväxt och utveckling beslutade familjen Kämmerer att hitta en strukturerad successionslösning i ett tidigt skede. Johannes Kämmerer, är delad vd och teknisk direktör, och tillhör den tredje generationen i företaget.

–Efter dagens tredje generation finns det inte fler potentiella efterträdare från familjens fjärde generation. Vår far Hans Kämmerer lämnar bolaget som aktieägare när Storskogen ansluter, säger Johannes Kämmerer.

Hans Kämmerer är specialiserad på underhåll, fog- och uppbyggnadssvetsning samt ytbeläggning med hjälp av ljusbågs- och flamsprutning mot slitage och korrosion och tillverkar slitage och reservdelar samt kompletta komponenter till stål-, aluminium-, koppar-, cement- och kemisk industri såväl som för pappersbearbetningsindustrin.