Eurobattery Minerals: Förhållandena i berggrunden ideala för gruvprojekt

Foto: Eurobattery Minerals

Prospekterings- och gruvbolaget Eurobattery Minerals AB meddelar positiva resultat från undersökningar om berggrunden vid bolagets finska projekt Hautalampi.

”Undersökningarna visar att förhållandena i berggrunden är idealiska för framtida gruvdrift”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Undersökningarna har genomförts som en del av miljötillståndsansökan. De har genomförts för att fastställa eventuella risker kopplade till det grundvatten som finns i skjuvzoner, vilka skulle kunna ha ett olämpligt flöde inom gruvområdet. Med analysen klar kan slutsatsen dras att skjuvzonerna följer berggrundens geologi och inga större, dominanta skjuvzoner hittades, enligt bolaget. Detta pekar på att berggrundsförhållandena i Hautalampiprojektet är gynnsamma för gruvdrift.

– Eftersom Hautalampiprojektet ligger i ett gammal gruvområde så visste vi redan att geologin skulle vara lämplig för fortsatt gruvdrift. Mot bakgrund av det bekräftar dessa geofysiska undersökningar att Hautalampiprojektet har alla förutsättningar att bli en viktig källa för ansvarsfullt utvunna batterimineraler. Med testresultaten i hand fortsätter vi med miljötillståndsansökan enligt planerna, säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals.